Σελίδες

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ιστορίες καλοκαιρινής τρέλλλλλλλας!


Αυτά είναι!Από τη χθεσινή καυτή μέρα στην Ίμπιζα της Δυτικής Μακεδονίας(ναι,αυτή στη φωτογραφία της ανάρτησης είναι)....ξαφνικά ο καιρός άλλαξε!Δροσιά που όσο βραδιάζει εξελίσσεται σε φθινοπωρινή ψυχρούλα.Καλή φάση..Γιατί με θερμοκρασίες πάνω των 35 βαθμών σε οροπέδιο του Βερμίου,χωρίς τη δυνατότητα μιας θαλασσινής βουτιάς,τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα!
Ο καιρός λοιπόν άλλαξε..Η διάθεση των ανθρώπων πάλι έτσι κι έτσι..Τουλάχιστον όσο μπορώ να κρίνω από την κατάσταση μου.Ίσως η αλλαγή στον καιρό φέρει μια αλλαγή στην εδώ μονοτονία.
Η οποία όμως μονοτονία υπήρξαν στιγμές εδώ που έγινε διασκεδαστική αγγίζοντας τα όρια του γαργαλιστικού!Και πώς αλλιώς να γίνει όταν οι ΠΑΟΚτζήδες του χωριού βγάζουν αυτοδύναμη κυβέρνηση..!

Για να είμαι εξ'αρχής ξεκάθαρος οι απόψεις μου περί ΠΑΟΚ και ό,τι τα τέσσερα αυτά γράμματα σέρνουν από πίσω τους δεν είναι σε καμία περίπτωση κολακευτικές,ούτε καν θετικές.Αλλά αυτό είναι μεγάλη κουβέντα.Ας σταθούμε λοιπόν στο ανθρώπινο μέρος...

Κι εκεί βέβαια έχω πολλές ενστάσεις,ας με συγχωρέσει ίσως κάποιο ΠΑΟΚι που κάποτε πιθανόν να πέσει πάνω σε αυτές τις γραμμές.Αλλά όπως ξανάπα καποιές ασπρόμαυρες,ΠΑΟΚτζήδικες καταστάσεις ήταν κωμικοτραγικά γαργαλιστικές.

Ξεκινάμε λοιπόν από έναν τιτανοτεράστιο πωλητή της λαϊκής του χωριού,που αν και με ξύπνησε πρωινιάτικα,με ξύπνησε με τρόπο τέτοιο που γελούσα!Λίγο βλέπετε τα βαριά λαϊκά,γεμάτα ντέρτι βεληνεκούς Καζαντζίδη-Ξανθόπουλου 2 σε 1 που ξαφνικά έδωσαν τη θέση τους στο ναζιάρικο "Τρελοκόριτσοοοο...."...!



Λίγο οι αποστομωτικές απαντήσεις σε κάθε πείραγμα που του έκαναν οι γύρω του και αφορούσαν τη μεγάλη ΠΑΟΚαρα του!
Ξεχνιέται η ατάκα"Μεγάλη ΠΑΟΚαρα θα δούτε,θα τρίβουτε τα μάτια σας για,θα κάνουμε τον Αίαντα(AJAX) γατί"?!Ή η ανεπανάληπτη στιχομυθία που έλαβε χώρα ως εξής:
-Ομαδάρα θα γίνει λέμε,φτιάχνεται,φτιάχνεται,παίρνουμε ΜΠΑΡΤΕ(ίσως εννοούσε τον ΜΠΕΡΕΤΑ,τον νέο προπονητή,δεν ξέρω)
-Από πού θα τον πάρτε?Μήπως από....(μπιιιιιιιιιιιπ)?

Το τελευταίο απόφθεγμα ήταν από το υπερπέραν..Άλλωστε δεν είχα οπτική επαφή για να εξακριβώσω το θεούλη που το ξεστόμισε!

Ο πωλητής αυτός μου χάρισε λοιπόν ένα ξεκαρδιστικό ξύπνημα αν και πολύ πρωί για τα δεδομένα μου.Το ρεσιτάλ ΠΑΟΚ κάθε μέρα χαρίζει διάφορα περιστατικά που μεταβατικά χαρίζουν γέλιο..Όπως εκείνο που έριξα πριν 1 χρόνο,όταν ο ξάδερφος μου,μού εξηγούσε γιατί αγαπά τον Πάμπλο Γκαρσία,ενώ ταυτόχρονα έλεγε στο ανηψάκι μου να μην κυνηγά το σκυλάκι τους που το φώναζαν.....wait for it SHIKABALA(πέρασε ένα φεγγάρι από τον ΠΑΟΚ ο Αιγύπτιος αυτός παίκτης)

Περιστατικά λοιπόν αυθεντικής ΠΑΟΚατάστασης.Καλή φάση.Αλλά με μέτρο..



Κάπως έτσι ο ΜΠΑΟΥΚ στο χωριό.Ντάξει κι αυτός Δικέφαλος.

Αλλά πώς να το κάνουμε..!Ένας είναι ο original Δικέφαλος.Κι αυτός μας τρελαίνει όσο κανείς.Αλλά με τον κιτρινόμαυρο θεό έχουμε να λέμε όλη τη χρονιά.Αρχής γενομένης από κάποια από τις επόμενες αναρτήσεις.Ως τότε.....επανέρχομαι σε ρυθμούς βορειοελλαδίτικους,σε ρυθμούς χωριού μιας και δεν υπάρχει καλύτερη υπενθύμιση για αυτό από τη βροχή που σιγά σιγά δυναμώνει....!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου