Σελίδες

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

RadioWAVEs..............!!!!!!!


Λίγο η φθινοπωρινή μελαγχολία,λίγο η εμφάνιση της ως νωθρότητα και διάθεση απλά για άραγμα,αλλά ακόμα περισσότερο η εξεταστική με τις απαιτήσεις της που έρχεται εντελώς απρόσκλητα και διαταράσσει το χαρακτηριστικό φθινοπωριανό μούδιασμα,δεν ήθελε και πολύ για να μην ανανεωθεί το μπλογκάκι μας.....
Έτσι λοιπόν μετά από μία ολόκληρη βδομάδα-συνειδητοποιημένης(!!!!)αποχής εδώ είμαστε..
Και έτσι με κεκτημένη ταχύτητα από την προηγούμενη ανάρτηση,το αντικείμενο της σημερινής θα σχετίζεται και αυτό με τη μουσική...
Όχι βέβαια εν είδει μουσικού σιδηροδρομικού ταξιδιού με σταθμούς περιοχές από όπου διάφορα group του αγαπημένου μου ήχου ξεκίνησαν να γράφουν τη δική τους ιστορία στο μουσικό στερέωμα..
Ας διαφοροποιηθεί λοιπόν το ταξίδι σήμερα...
Ας πάμε σε ένα παραπλήσιο,με διαφορετικό δίαυλο αυτή τη φορά,ταξίδι..!
Τότε ήταν ταξίδι στη Βρετανική Ροκ..
Τώρα ένα ταξίδι σε διάφορους ευρωπαικούς σταθμούς.Σταθμούς.Ραδιοφωνικούς σταθμούς..
Τι καλύτερο?!
Πριν ήταν ένα ταξίδι από τραγούδι σε τραγούδι,group σε group..

Tώρα ένα ταξίδι από τα Ερτζιανά της Βρετανίας σε αυτά της Γαλλίας...Από εκεί σε κάποιο μουσικό-ραδιοφωνικό θάλαμο της Ιταλίας και τέλος δίπλα σχεδόν στο σπίτι μας,στην πόλη μας,μιλάμε για τόσο ενθουσιασμό και περηφάνια(αυτά τα δύο θα αναλυθούν κάτωθι που λέει...)

Θα αναρωτηθεί βεβαίως βεβαίως κάποιος υπάρχει κάποιος σκοπός σε όλα αυτά?Κάποια αιτία έστω?

Σκοπός υπήρχε..Να ακούσω την αγαπημένη μουσική μέσω μιας διαφορετικής ραδιοφωνικής πραγματικότητας,έτσι για να έχουμε αντίληψη του "τι παίζει"στα ξένα,ροκ,στην προκειμένη περίπτωση,ραδιόφωνα!
Και φυσικά υπήρχε η αιτία...Και είναι η απεριόριστη αγάπη μου σε ό,τι σχετίζεται με το ραδιόφωνο....Έτσι απλά...
Οπότε μέσω του ίντερνετ άρχισα από που αλλού?Τη Βρετανία!
Χα!Προβλέψιμος ε?!

Δεν είχα παρά να συντονιστώ λοπόν με το www.rockradio.co.uk.Εκεί μάλιστα μου έκανε εντύπωση πως το πρόγραμμα του βρετανικού rockradio διαφέρει σε κάποιες ώρες της ημέρας όσον αφορά τις περιοχές εκπομπής του(πχ Manchester/Scotland/North East)..

Τι ξεχώρισα από μουσικής απόψεως?Το παρακάτω τραγούδι που άκουσα για πρώτη φορά-και δεν τους το 'χα η αλήθεια είναι-και έχει έναν τόσο λιτό,αληθινό,βγαλμένο από τη ζωή στίχο που κάποια στιγμή όλοι μας το έχουμε πάθει,το έχουμε σκεφτεί αλλά δεν ξέρω πόσοι είχαν την εκκωφαντική πλάκα πλάκα ευθύτητα-απλότητα-ειλίκρινια να κοιτάξουν τον/την άλλο/άλλη και να το πουν:



"I don't love you like I loved you yesterday".....

Όμως τραγούδια σαν το παραπάνω είναι η εξαίρεση στον κανόνα του πιο classic rock που σηνηθίζει από όσα διαπίστωσα να παίζει το βρετανικό rock radio..

Έτσι λοιπόν μετά από ένα αποτυχημένο πέρασμα από τη Γαλλία γρήγορα γρήγορα έφτασα στη φινετσάτη Ιταλία για πιο alternative ηχητικές καταστάσεις...
Στο virginradioitaly.it λοίπον όντως το airplay τους ήταν πιο κοντά στον ήχο που ήθελα να ακούσω και μάλιστα με τεράστια γκάμα από 80's/90's/00's κομμάτια...Ποια ξεχώρισα?

Το στάνταρ ήταν αυτό:



Oι αδυναμίες είναι αδυναμίες!
Όμως και οι εκπλήξεις είναι εκπλήξεις...Για του λόγου το αληθές:



E?Καλούλι δεν είναι?!

Virginradio λοιπόν για 2-3 μέρες στον υπολογιστή μου στην ιταλική του έκδοση..
Μέχρι σήμερα το πρωί...Που εντελώς τυχαία έπεσα σε έναν πατρινό σταθμό με καταπληκτική μουσική..Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή!!!!!!!!Το εννοώ!
Και ταυτόχρονα απορώ που δύο χρόνια στην πολή δεν τον είχα ανακαλύψει!Δεν πειράζει!Συμβαίνουν αυτά!Κι όταν συμβαίνουν ενθουσιάζομαι...!!!Κι επειδή σας κούρασα θα προσπαθήσω να σας αποζημιώσω με ένα πολύ ταξιδιάρικο για μένα άσμα,με στίχους που αγγίζουν τη λυρικότητα και με ρεφρέν ειδικά που με ξετρελαίνει!
Το τραγούδι λοιπόν που ακολουθεί είναι μια ευγενική προσφορά του Wave 97.4(www.wave974.gr) που εντελώς τυχαία ανακάλυψα σήμερα.



Ενθουσιασμός,για το στυλ του σταθμού.
Περηφάνια,που η Πάτρα έχει τελικά τόσο καλό σταθμό!
A bientot!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου