Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πιο σοβαροί από ποτέ...(?!)




"Είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί η έκταση/κατάσταση/εξέλιξη του ζητήματος"..Μία κλισέ φράση όταν μια αλλαγή ή ένα συμβάν λαμβάνει χώρα και οι "ειδικοί" επί του ζητήματος αυτού καλούνται να σχολιάσουν το συμβάν ή την αλλαγή..Έτσι λοιπόν πρωτού σχολιάσω,σκέφτηκα να περιμένω μια εβδομάδα και κάτι μετά τα εικοστά γενέθλια,προκειμένου να προκύψουν ψύχραιμα συμπεράσματα ή να γίνει μια προσεκτική καταγραφή των...συμπτωμάτων μετά την...αλλαγή δεκαετίας!
Η ημέρα των γενεθλίων πέρασε,τα τηλέφωνα-μηνύματα με ευχές για τα γενέθλια σίγησαν όπως αναμενόταν,η μελαγχολία στο τελευταίο πεντάλεπτο της γιορτινής μέρας πέρασε και αυτή και έτσι απλά περάσαμε στην τρίτη δεκαετία...!Απλά,ανώδυνα-ως τώρα μιας και κανένα σημάδι γήρατος(και καλά) δεν έκανε αισθητή την παρουσία του-με ωραία συναισθήματα και αρκετές σκέψεις..

Απλά μιας και μέσα σε 24 ώρες εκ των οποίων τις μισές κοιμόσουν πέρασες σε άλλη δεκαετία!
Ανώδυνα όπως δικαιλογήθηκε παραπάνω..
Με ωραία συναισθήματα,μιας και για αυτό φρόντισαν οι δικοί σου άνθρωποι,συγγενείς,φίλοι..Ο καθένας από τους οποίους σου ευχήθηκε με τρόπο που αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έγινε για το τυπικό της υποθέσεως,κάτι ξεχωριστό,κάτι που σίγουρα σε έκανε να χαμογελάσεις,να ευχαριστηθείς..!Πριν,κατά τη διάρκεια,μετά αλλά και εντελώς ανεξάρτητα από το πάρτυ έκπληξη!
Με αρκετές σκέψεις...Που ξεκινούν από το "καλή δεκαετία να έχουμε"..Και δεν ολοκληρώνονται ποτέ νομίζω.Είναι κρίσιμη δεκαετία,με πολλές αποφάσεις που κρίνουν την καθημερινότητα σου τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε πιο μακροπρόθεσμο στάδιο..Πρέπει λέει να σοβαρευτείς,να βάλεις μια τάξη στην ακαταστασία του teenage,να κάνεις βήματα,τέτοια ώστε να νιώθεις ότι προσφέρεις συχνά εις το κοινωνικόν σύνολον,να..,να..

Ψυχραιμία..Δεν αλλάζουν πολλά...Παρά μόνο το teen στο τέλος της ηλικίας που γίνεται twenty στην αρχή της...!Kι επειδή μουσικά αρχίσαμε με μελαγχολικό ρυθμό ας κλείσουμε την εισαγωγή μας πιο χαρουμενιάρικα!



Η teen-εποχή έμεινε πίσω..Και τώρα μετά τον αναστεναγμό(για να ανεβάσουμε ακροαματικότητα..!!) πρέπει όπως λένε και οι Placebo να γίνει το εξής:
"We need to concentrate on more than meets the eye" σχετικά με κάποιο ζήτημα,τόσο σοβαρό όπως και τα προηγούμενα που απασχόλησαν ως τώρα τις βουτηγμένες σε σοβαρούς προβληματισμούς αναρτήσεις μας!!

Παίρνουμε το σοβαρό μας ύφος και σκεφτόμαστε ζήτημα..
Ξαφνικά black out...Ένα πάγωμα..Αυτοσυγκέτρωση μηδεμία..Περισυλλογή για την εύρεση σοβαρού προς ανάλυση ζητήματος,αδύνατη.
Λυγίσαμε από το βάρος της ευθύνης..Οι ώμοι δεν άντεξαν τέτοια ευθύνη.Την ευθύνη του να προβληματιστείς σαν ώριμος πολίτης που έχει κλείσει το εικοστό έτος της ηλικίας του.Άλλα είχα φανταστεί..
Και τώρα?Τι θα απογίνουμε χωρίς σοβαρό θέμα?
Ειλικρινά κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα.Ανεξήγητο.Φρικτό.Απογοητευτικό.
Δεν έχω γράμματα..να τα κοιτάξετε(ελαφρώς παραφρασμένο "δεν έχω μάτια να σας κοιτάξω").Θλίψη.Και περισυλλογή.Αλλά το blog θα επανορθώσει..
Θα αφουγκραστεί τον παλμό του κοινού,θα νιώσει τους προβληματισμούς του και θα σταθεί δίπλα στους προβληματισμούς.
Για να αποδειχθεί κλείνουμε με ένα αν μη τι άλλο βαθυστόχαστο κείμενο ερμηνεία του οποίου θα δοθεί πιθανόν στο μέλλον..Επηρεασμένος από το βεληνεκές του καλλιτέχνη και το βαθυστόχαστο στίχο του,αγγλόφωνο παρακαλώ:

"How can I resist you, you never listen the NO from me
And it's simple, in this love
To always do your favours, all for- all for you

One way or another, you make me do whatever you want
You are not like the other lovers I had
One way or another, you make me do whatever you want
I found in you what I was long looking for

Don't seek for sense in a lover
I love you so, spoiled (child)
Spoiled (child), spoiled (child)
I love you so, spoiled (child)

How can I resist you, I don't feel pulse but I don't mind
And it's simple, I'll surrender
My pride tonight is Titanic that sinks"

Όχι δεν είναι Σέξπηρ το ελεγειακό αυτό κείμενο.Ψαρώσατε?!

Chris Cholides..Για να μας πάει καλά η δεκαετία!
ΑΑ..(παυση)..Φιερωμενοο.ΑΑ...(ξαναπαύση)..Φιερωμένο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου