Σελίδες

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Η ευτυχία είναι αυτό που...(?!)



2011 λοιπόν!Νέα χρονιά....

Νέα αύρα...

Νέες προοπτικές.







Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζουμε..!Οι ευχές ως είθισται δίνουν και παίρνουν..Κι όσο κι αν πολλές φορές μπορεί να έχεις προβληματιστεί για το αν μια ευχή γίνεται για το τυπικό της υπόθεσης,το σημαντικό είναι να το δεις θετικά.Να σκεφτείς δηλαδή ότι είναι από τα ωραιότερα πράγματα να εύχεσαι σε κάποιον και να το εννοείς,να είναι μέσα από την καρδιά σου!

Έτσι λοιπόν μέσω της πρώτης μας ανάρτησης για τον καινούργιο χρόνο,ας στείλουμε τις καλύτερες ευχές προς όλους!Και ποιες θεωρούμε καλύτερες?!
Υγεία,χαρά τα δύο πρώτα!Όμως επειδή είναι περίεργοι καιροί αυτοί που ζούμε(να και το πρώτο κλισέ του νέου έτους!!) νομίζω πως η ευχή για περισσότερα χαμόγελα είναι αν μη τι άλλο χρήσιμη.Μάλλον για να είναι πιο ακριβές,ευχή μας είναι το 2011 να είναι γεμάτο αιτίες και αφορμές για να χαμογελάμε,να εκφράζουμε με αυτόν τον απλό τρόπο πως κάτι καλό κινήθηκε στην ψυχή μας.

Βασικότερο και πιο αμφιλεγόμενο όλων όμως είναι η ευτυχία..



Η ευτυχία είναι αυτό που περιμένουμε να'ρθει..
Όσο περνούν τα χρόνια και η σκέψη επεξεργάζεται την "ευτυχία",σίγουρα δε βγήκε κάποιο καθολικό συμπέρασμα για τον ορισμό,για την έννοια της ευτυχίας!
Στα μαθηματικά όμως υπάρχουν και οι αναδρομικοί ορισμοί μια έννοιας ή ενός μεγέθους.Που σου επιτρέπουν να ορίσεις κάποιες απλές περιπτώσεις του προς ορισμόν μεγέθους..

Οπότε με κλεφτές ματιές προς τα εργαλεία των μαθηματικών κι επειδή ακριβώς η συνάρτηση της ευτυχίας είναι δύσκολο να οριστεί,μιας και δε γνωρίζω καθολικά ούτε το πεδίο ορισμού της(πού,πότε,γιατί) αλλά ούτε και τον τύπο της(πώς),πρέπει να αξιοποιήσουμε την αναδρομικότητα.Να ορίσουμε λοιπόν απλές περιπτώσεις ευτυχίας.Απλές στο να τις αντιληφθείς δηλαδή ότι όντως είναι περιπτώσεις ευτυχίας.
Κι επειδή ο όρος "περιπτώσεις ευτυχίας" μου ξενίζει η αλήθεια είναι,ας τις αποκαλέσουμε με το πιο συνηθισμένο "στιγμές ευτυχίας".
Στιγμές ευτυχίας νομίζω πως οι περισσότεροι διαχρονικά έχουμε ζήσει,ζούμε και θα ζήσουμε!Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζω!
Άρα το βασικό βήμα από εδώ και μπρος προκειμένου να αξιοποιήσουμε την αναδρομικότητα,δεν είναι άλλο από το να συνειδητοποιούμε πως"ναι,είμαι ευτυχισμένος τώρα" τη στιγμή που το ζούμε!



Eίδατε ο Droopy..!Κατευθείαν το συνειδητοποίησε πως είναι happy!

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν είναι εύκολο,μιας και όπως λέει ένα ρητό,όταν χάσεις κάτι το εκτιμάς.Ας μην αφήσουμε λοιπόν τις στιγμές ευτυχίας μας να πάψουν,για να καταλάβουμε ύστερα ότι όντως ήταν στιγμές ευτυχίας!Ας βελτιώσουμε τα αντανακλαστικά μας,έτσι ώστε να συνειδητοποιούμε πιο εύκολα ότι τσουπ,η ευτυχία μας αγγίζει!

Βέβαια,ίσως υπάρχουν άνθρωποι που στην ιδέα της ευτυχίας κάπως τρομάζουν,με την έννοια ότι ενώ πιθανόν συνειδητοποιούν την ευτυχία τους,το μυαλό τους σκέφτεται το "μετά"..!Εν μέρει μια τέτοια λογική δικαιολογείται,όμως έτσι χάνεις το νόημα και δε ζεις..!
Και ποιο είναι το νόημα?!



Aαααυτό!!!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου